Algemene Voorwaarden voor www.pratenmetpaarden.nl
Op deze pagina vindt u de algemene voorwaarden van www.pratenmetpaarden.nl , zoals deze beschikbaar is gesteld door Inner Souls & Oils . In deze algemene voorwaarden geven wij aan onder welk voorbehoud wij de informatie op onze website aan u aanbieden.
Intellectueel eigendom
Het gebruik van de informatie op deze website is gratis zolang u deze informatie niet kopieert, verspreidt of op een andere manier gebruikt of misbruikt. U mag de informatie op deze website alleen hergebruiken volgens de regelingen van het dwingend recht.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Inner Souls & Oils is het niet toegestaan tekst, fotomateriaal of andere materialen op deze website te gebruiken. Het intellectueel eigendom berust bij Inner Souls & Oils.
Indien van toepassing:
Voor de prijzen die op onze website staan, geldt dat wij streven naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de realiteit en de bedoelde prijzen. Fouten die daarbij ontstaan en herkenbaar zijn als programmeer dan wel typefouten, vormen nooit een aanleiding om een contract dan wel overeenkomst met Inner Souls & Oils te mogen claimen of te veronderstellen.
Inner Souls & Oils streeft naar een zo actueel mogelijke website. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op www.pratenmetpaarden.nl onvolledig en of onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.
De informatie en/of producten op deze website worden aangeboden zonder enige vorm van garantie en of aanspraak op juistheid. Wij behouden ons het recht voor om deze materialen te wijzigen, te verwijderen of opnieuw te plaatsen zonder enige voorafgaande mededeling.
ALGEMENE PRAKTIJKVOORWAARDEN
Artikel 1. Definities
1. De praktijkhouder: A.Y. Beijer
2. De cliënt; de wederpartij van de praktijkhouder
3. Readings, coaching, incidentele adviezen, losse verrichtingen, levering van supplementen en/of medicamenten, dan wel andere incidentele diensten die door de praktijkhouder in opdracht van cliënt worden uitgevoerd.
4. Traject: een overeenkomst betreffende meerdere losse diensten/verrichtingen en/of een overeenkomst waaruit gedurende langere tijd losse diensten/verrichtingen voorkomen.
Artikel 2. Toepasselijkheid
1. Op alle overeenkomsten tussen de praktijkhouder enerzijds en de cliënt anderzijds zijn onder uitdrukkelijke uitsluiting van andere Algemene Voorwaarden uitsluitend deze Algemene Voorwaarden van toepassing.
2. Acceptatie van een prijsafspraak c.q. het op andere wijze tot stand komen en/of voortzetten van een overeenkomst houdt in dat de cliënt de toepassing van de Algemene Voorwaarden heeft aanvaard en afstand doet van de toepasselijkheid van eventuele algemene voorwaarden van de cliënt.
3. Afwijkingen van deze Algemene Voorwaarden zullen slechts van kracht zijn indien deze schriftelijk door de praktijkhouder zijn bevestigd. In dit geval blijven de overige bepalingen onverkort van kracht.
Artikel 3. Totstandkoming en wijziging overeenkomst
1. Een overeenkomst kan zowel een traject als losse diensten/verrichtingen betreffen.
2. Een overeenkomst tussen de praktijkhouder en de cliënt komt tot stand door een schriftelijke acceptatie van de prijsafspraak door de patiënt/cliënt en/of een mondelinge bevestiging van een individueel consult.
3. Indien een acceptatie van een prijsopgave voorbehouden en/of wijzigingen inhoudt, komt de overeenkomst pas tot stand nadat de praktijkhouder heeft ingestemd met deze voorbehouden en/of wijzigingen.
4. Wijzigingen van dan wel aanvullingen op de overeenkomst komen slechts tot stand nadat beide partijen deze schriftelijk of ingeval van een individueel consult mondeling hebben bevestigd.
Artikel 4. Duur overeenkomst en ontbinding
1. Tenzij in de overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor de duur van een traject c.q. losse diensten/verrichtingen.
2. Ieder der partijen is, onverminderd het recht op vergoeding van kosten, schade en rente, gerechtigd de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst met onmiddellijke ingang bij aangetekende brief te ontbinden indien:
– De wederpartij één of meer van haar verplichtingen niet heeft nagekomen en nalatig is aan haar verplichtingen te voldoen binnen een aan haar bij aangetekende brief voor nakoming gestelde termijn, tenzij de tekortkoming(en) van dusdanige aard of geringe betekenis is (zijn) dat deze in redelijkheid geen ontbinding rechtvaardigen.
– Voor de wederpartij faillissement of surséance van betaling wordt aangevraagd of verleend, dan wel maatregelen worden getroffen die duiden op beëindiging of staking van de onderneming.
Artikel 5. Annulering
1. Annulering van consulten gelden de volgende annuleringsvoorwaarden.
Indien annulering niet of te laat geschiedt, is de praktijkhouder gerechtigd de betreffende dienst(en) in rekening te brengen onverkort het recht op betaling van alle in deze door hem/haar gemaakte kosten.
Artikel 6. Geheimhouding.
1. De praktijkhouder zal alle informatie betreffende de cliënt die hij/zij verkrijgt bij de uitvoering van zijn/haar diensten vertrouwelijk behandelen en deze informatie niet met naam en toenaam aan derden ter hand stellen, behoudens voor zover praktijkhouder daartoe verplicht is of de praktijkhouder toestemming heeft verkregen.
2. De praktijkhouder zal een geheimhoudingsplicht zoals beschreven in lid 1 opleggen aan zijn/haar medewerkers en eventuele bij de uitvoering van diensten ingeschakelde derden.
Artikel 7. Tarieven
De tarieven voor consulten zijn gebaseerd op de meest recente tarievenlijst.
Artikel 8. Facturering en betaling
1. Dienstverlening voor cliënten zal door de praktijkhouder volgens afspraak middels vooraf in rekening worden gebracht, tenzij anders besproken.
2. Facturering vindt plaats op basis van de tussen partijen overeengekomen tarieven en aantallen verrichtingen bij aanvang van de dienstverlening.
3.Tenzij schriftelijk anders overeengekomen dient de particuliere cliënt binnen 7 dagen na factuurdatum, zonder enig beroep op verrekening, aan de praktijkhouder te betalen.
4.Indien sprake is van een traject kunnen partijen een betaling in termijnen overeenkomen.
5.Bij overschrijding van de betalingstermijn is de cliënt, zonder dat ingebrekestelling is vereist, in verzuim.
De praktijkhouder is gerechtigd zijn/haar verplichtingen tot het verrichten van diensten met ingang van de datum waarop de betalingstermijn is verstreken op te schorten. De praktijkhouder de cliënt tijdig op de hoogte stellen van vernoemde opschorting van zijn/haar dienstverlening. De cliënt is met ingang van voornoemde datum over het openstaande bedrag de wettelijke rente verschuldigd. Voorts komen alle buitengerechtelijke incassokosten voor rekening van de cliënt. Onder incassokosten vallen de kosten van advocaten, deurwaarders en incassobureaus, vastgesteld overeenkomstig de geldende c.q. gebruikelijke tarieven.
Artikel 9. Aansprakelijkheid
1. Bij de uitvoering van de dienstverlening van de praktijkhouder is sprake van een inspanningsverplichting.
2. De praktijkhouder geeft op geen enkele wijze een geneeskundige garantie af noch is zij/hij op enige wijze aansprakelijk voor de complicaties die zich ten tijde dan wel na uitvoering van haar dienstverlening bij de cliënt, voordoen. De praktijkhouder is op geen enkele wijze aansprakelijk voor gevolgschade.
3. De aansprakelijkheid van de praktijkhouder voor schade voortvloeiend uit de door hem/haar- eventueel met inschakeling van niet ondergeschikten- verrichte diensten is beperkt tot maximaal de kosten van een consult en geadviseerde supplementen c.q. medicijnen.
4. In alle gevallen is iedere aansprakelijkheid van de praktijkhouder beperkt tot het bedrag hetwelk in rekening is gebracht aan de cliënt.
5. De cliënt is verplicht alle maatregelen te treffen die nodig zijn ter beperking van de schade waarvoor hij/zij de praktijkhouder aansprakelijk wil stellen.
6. De praktijkhouder is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de kwaliteit en samenstelling van de door hem/haar geadviseerde supplementen, medicijnen. De leverancier van deze supplementen, medicijnen, is hiervoor verantwoordelijk en aanspreekbaar. De praktijkhouder zal zover het in zijn/haar vermogen ligt meewerken aan de juiste afhandeling van een klacht over de geadviseerde supplementen, medicijnen.
Artikel 10. Toepasselijk recht en geschillen
1. Op de dienstverlening van de praktijkhouder is Nederlands recht van toepassing.
2. In geschillen voortvloeiend uit of verband houdend met de dienstverlening van de praktijkhouder die tot de competentie van de rechtbank behoren, is uitsluitend de Rechtbank bevoegd.
Schiedam, januari 2020
Ingeschreven bij de KvK te Rotterdam onder nummer 70807663.
Wijzigingen
Mochten deze algemene voorwaarden wijzigen, dan vindt u de meest recente versie van de disclaimer van www.pratenmetpaarden.nl op deze pagina.