Annika en ik kennen elkaar eigenlijk al heel lang. We waren kantoor collega’s. “Praten met paarden” stond toen nog echt in de kinderschoenen en toch wees Annika me al de weg naar mijn 1e eigen paard, Lychi. En om heel eerlijk te zijn, ik vraag me weleens af of zonder Annika, Lychi en ik wel samen zouden zijn gekomen….

Maar goed, het is gebeurd en na jaren ons eigen pad te hebben gevolgd, zijn Annika en ik weer collega’s, nu volledig op paardengebied.

Ik behandel paarden met cranio sacraal therapie en acupressuur en massage om ze lekker in hun vel te krijgen en te houden. Soms merk ik dat er meer nodig is voor het paard dan dat ik in beweging kan zetten. En dan tip ik altijd om het paard eens “te laten praten met Annika”. Een consult zorgt er meestal voor dat bepaalde puzzelstukjes op hun plaats vallen en vragen beantwoord worden. En als de eigenaar/verzorger zo’n consult met mij wil delen, dan kan ik nog gerichter behandelen!

Andersom komt ook voor. Dat een paard tijdens een consult aangeeft dat er naar emotionele en/of fysieke onbalans gekeken moet worden. En dan komt zo’n paard soms bij mij terecht voor cranio sacraal therapie, acupressuur en/of massage. Samen met het consult, kan een paard (en ook eigenaar/verzorger) dan echt mooi in beweging komen naar meer balans zowel emotioneel als fysiek!

Het is zoals mijn 1e eigen paard Lychi in haar consult met Annika duidelijk naar voren heeft gebracht: “Het is bijzonder en toch niet. Het is hoe het lopen moest. De herkenning van mijn ziel was misschien destijds niet direct duidelijk, maar mijn vrouw zal ondertussen weten dat zij en ik gelinkt zijn aan meer dan dit leven alleen.”